Omenadonitsit uunissa

tiistaina, tammikuuta 24, 2017


Donitsit ovat ainakin henkilökohtaisesti se leivonnaisten mörkö, joiden maistamiseen pitää olla erittäin hyvä syy. Leivonnaiset ovat suurta herkkuani ja harvoin pystyn niistä kieltäytymään, mutta rasvaisen kaloririnkulan varoitushuutoa yleensä osaan kuunnella. Pahoittelen turhamaisuuttani, mutta lihon jo pelkästään donitseja tai munkkeja katsoessa, ne ehtivät syödä minua ennen kuin minä niitä. Monesti olen nähnyt kevyempien uunissa paistettujen donitsien vaihtoehtoisia reseptejä, mutta kuvittelin niiden olevan heikkoja, kuivia versioita alkuperäisistä.


Viikonloppuna keittiössä puuhatessani sain nopean idean leipoa jotain, ja valedonitsit tulivat mieleen. Minimoidakseni kuivan lopputuloksen riskiä, lisäsin joukkoon raastettua omenaa ja se kyllä kannatti. Kuivuudesta ei ollut tietoakaan ja suljetussa rasiassa donitsit säilyivät pehmeinä pari-kolme päivää. 


Omenadonitsit uunissa

1 iso kananmuna
3 dl maitoa
40 g voita sulatettuna
320 g vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
120 g sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 tl kanelia
ripaus suolaa
2 pientä omenaa raastettuna

Koristeluun
100 g sokeria
0,5 tl kanelia
50 – 100 g voita sulatettuna

  • Vatkaa hieman kananmunaa, maitoa ja sulanutta voita. Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe, sokeri, vaniljasokeri, kaneli ja suola. Lisää seos pieninä erinä kanamuna-maitoseokseen joka kerta sekoittaen hyvin. Kuori omena ja raasta karkeasti. Sekoita omena taikinaan.
  • Voittele donitsivuoat ja annostele taikina, niin että 1/3 osa jää tyhjäksi. Paista 180-asteisessa uunissa 15-20 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Sulata voi ja sekoita toisessa astiassa sokeri ja kaneli. Kastele donitsien toinen puoli ensin voisulassa ja sitten sokeri-kaneliseoksessa. Säilytä tiivisti suljetussa muovirasiassa.

You Might Also Like

4 kommenttia

  1. Voiko noita tehdä muuten kuin donitsivuoalla?

    VastaaPoista
  2. Hei! Minulla ei koko taikina mahtunut donitsivuokaan, joten valmistin loput muffinsivuokissa. Oikein hyvin kelpasivat! Taikina on sen verran kostea omenan ansiosta, ettei paksumpi taikinakerros haittaa :)

    VastaaPoista
  3. Täytyypä miettiä tuota vuoan ostoa ja napata tämä resepti talteen. Totta muuten tuo uusimman postauksen juttu siitä, että ne helpommat/perinteisimmät ruoat kiinnostavat ihmisiä eniten. Innostuin bloggaamisesta 5 kuukautta sitten ja aloitin ruokablogin ja suosituimpia reseptejä ovat olleet lanttulaatikko ja kaalilaatikko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aivan ihana blogi sinulla ja upeat kuvat! Jään seuraamaan :)

      Poista

Instagram