Sileä suppilovahverokeitto sherryllä
tiistaina, lokakuuta 11, 2016
Hävettää
myöntää jopa itselleni, että en tänä vuonna kertakaan päässyt metsään. Kaikki
sienet ja marjat on poimittu kätevästi tiskiltä. Siis melkein kaikki, olen
nimittäin saanut ihania sienipaketteja työkaverin vaimolta ja niitähän ei voi
kaupan tavaraan verrata. Täällä kertaa tällainen pussillinen suppilovahveroita
päättyi keittoon, jota piristi tilkka sherryä. Nuorena olen aina sanonut, että
sherryn juominen on vanhan naisen merkki, ja näköään olen saavuttanut tämänkin
rajan.
Yritin
hillitä itseäni kerman käytön kanssa, joten täyteläisyyttä keittoon tuli
parista lusikallisesta creme fraichea, ja se riitti oikein hyvin. Myös sherry
ja valkoviinietikka toivat keittoon sopivasti raikkautta, joten kokonaisuus ei
ollut niin runsas kuin kermaiset sosekeitot tuppaavat olemaan. Tästähän tuli
loistava kylmän syksyisen päivän ateria.
Sileä suppilovahverokeitto sherryllä
350
g suppilovahveroita
1
sipuli hienonnettuna
1-2
valkosipulinkynttä hienonnettuna
1
rkl öljyä paistamiseen
5
dl kana- tai kasvislientä
1
rkl valkoviinietikkaa
2
rkl creme fraichea
0,5
dl kuivaa sherryä
suolaa
ja pippuria
- Lämmitä öljy kattilassa ja paista sipuli ja valkosipuli hieman pehmeiksi. Lisää joukkoon sienet ja paista kunnes sienineste on haihtunut. Sekoita sieniin liemi ja etikka ja keitä kannen alla vartin verran.
- Lisää keittoon creme fraiche ja sherry, mausta suolalla ja pippurilla ja kiehauta. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.
0 kommenttia