Sileä suppilovahverokeitto sherryllä

tiistaina, lokakuuta 11, 2016


Hävettää myöntää jopa itselleni, että en tänä vuonna kertakaan päässyt metsään. Kaikki sienet ja marjat on poimittu kätevästi tiskiltä. Siis melkein kaikki, olen nimittäin saanut ihania sienipaketteja työkaverin vaimolta ja niitähän ei voi kaupan tavaraan verrata. Täällä kertaa tällainen pussillinen suppilovahveroita päättyi keittoon, jota piristi tilkka sherryä. Nuorena olen aina sanonut, että sherryn juominen on vanhan naisen merkki, ja näköään olen saavuttanut tämänkin rajan.


Yritin hillitä itseäni kerman käytön kanssa, joten täyteläisyyttä keittoon tuli parista lusikallisesta creme fraichea, ja se riitti oikein hyvin. Myös sherry ja valkoviinietikka toivat keittoon sopivasti raikkautta, joten kokonaisuus ei ollut niin runsas kuin kermaiset sosekeitot tuppaavat olemaan. Tästähän tuli loistava kylmän syksyisen päivän ateria. 


Sileä suppilovahverokeitto sherryllä

350 g suppilovahveroita
1 sipuli hienonnettuna
1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 rkl öljyä paistamiseen
5 dl kana- tai kasvislientä
1 rkl valkoviinietikkaa
2 rkl creme fraichea
0,5 dl kuivaa sherryä
suolaa ja pippuria 


  • Lämmitä öljy kattilassa ja paista sipuli ja valkosipuli hieman pehmeiksi. Lisää joukkoon sienet ja paista kunnes sienineste on haihtunut. Sekoita sieniin liemi ja etikka ja keitä kannen alla vartin verran.

  • Lisää keittoon creme fraiche ja sherry, mausta suolalla ja pippurilla ja kiehauta. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja tarkista maku.  

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram