Kurpitsa-juustokakku myöhäiseen Halloween juhlaan

sunnuntaina, lokakuuta 30, 2016


Oletteko jo juhlineet tänä vuonna Halloweenia vai ovatko juhlat vasta tulossa? Tänä vuonna Halloween juhlalle on monta vaihtoehtoista päivää. Kun suurin osa maailmasta, meidän perhe mukaan lukien ovat juhlineet jo tänä viikonloppuna, on meillä vaihtoehtona vielä ensi maanantai tai Pyhäin päivän viikonloppu. Joten kurpitsat, lepakot ja hämähäkit pysyvät vielä hetken kuvioissa Meilläkin koti on verhoutunut hämähäkkiverkkoon, ikkunoita koristavat kaiverretut kurpitsalyhdyt ja rekvisiitta on sitä luokkaa, että itseäkin pelottaa.

Kurpitsa on tällä hetkellä tietenkin se teemaan sopivin raaka-aine ja sehän sopii minulle. Se nimittäin vahvasti kuuluu minun syksyisen ruokavalioon. Makeassa en sitä kuitenkin ikinä ole käyttänyt, ja turhaan. Pehmeä maku sulautuu kuohkeaan hyydytettävään juustokakkuun täydellisesti. Täyte itsessään ei ole mitenkään hirveän makea, vaikka makeuttajana käytinkin imelää, keitettyä kondensoitua maitoa, mutta keksipohja antaa pienen suklaisen lisäyksen. Pohjassa kokeilin tällä kertaa paljon kehuttuja Orion keksejä, jotka olivat jo jonkun ajan olleet saatavilla myös meillä Suomessa, ja tähän ne sopivatkin erinomaisesti. En kuitenkaan hoksannut miksi ne olisivat parempia kuin vaikkapa perinteiset dominot.


 Kakku kokonaisuudessa on noussut minun juustokakkujen suosikkeihin, ja samalla reseptillä tulee varmastikin valmistettua muunkin makuisia herkkuja. Kuohkea, suussa sulava ja sopivasti makea. 


Kurpitsa-juustokakku

Suklainen kakkupohja

12 kpl Orion-täytekeksiä (tai vastaavia)
30 g sulatettua voita

 Juusto-kurpitsatäyte

4 liivatelehteä
3 dl kuohukermaa
450 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g kuorittua myskikurpitsaa
150 g keitettyä kondensoitua maitoa
1 tl kanelia
(muutama tippa oranssia elintarvikeväriä)

  • Hienonna tehosekoittimessa täytekeksit ja sulatettu voi. Painele muruseos halkaisijaltaan 20 cm kokoiseen voideltuun irtopohjavuokaan, ja anna seisoa hieman jääkaapissa.
  • Paista kurpitsapalat 170-asteisessa uunissa pehmeiksi ja soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi.
  • Laita liivatelehdet jääkylmään veteen ja anna seisoa vartin verran.
  • Vatkaa kuohukerma pehmeäksi vaahdoksi.
  • Laita tuorejuusto isoon kulhoon ja lisää kaneli ja halutessa muutama tippa elintarvikeväriä.
  • Yhdistä pienessä kattilassa kondensoitu maito ja kurpitsasose, kiehauta. Ota liivatelehdet pois vedestä, purista niistä ylimääräinen vesi pois ja lisää lehdet kattilaan. Ota kattila heti pois liedeltä ja sekoita seosta kunnes liivatelehdet ovat liuenneet. Kaada kuuma seos tuorejuustoon ja sekoita tasaiseksi.
  • Lisää tuorejuustoseokseen kermavaahto ja sekoita varovasti kääntäen. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle, peitä kelmulla ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti. 


You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram