Tahmeat kana-kvinoalihapullat

maanantaina, heinäkuuta 11, 2016


Nyt on itsellä niin kuin monella muullakin kesäloma virallisesti alkanut, ja yksi pieni lomamatkakin tehty. Kolmen päivän reissu Tanskan Legolandiin oli mahtava kokemus, mutta huvipuiston ja läheisen eläintarhan ruokatarjonta eivät ole mielestäni mainitsemisen arvoisia. Jos et syö legopalikoiden muotoisia ranskalaisia ja muutenkaan välitä hiilihydraattipainotteisista annoksista, niin joudut tekemään hieman töitä löytääksesi jotain houkuttelevaa. Mutta se ei kai ole se tärkein osuus siinä elämyksessä, jota suosittelen kaikille pienten lasten perheille. Kohta taas suunataan etelän lämpöön mutta nyt pienen tauon jälkeen taas keittiön puuhat alkavat maistua. 


Ikävästä mausteiseen ruokaan syntyi tahmeat kanapullat, joita on ”täytetty” ravintorikkaalla kvinoalla. Omaksi ideaa en voi väittää, vaan kvinoaan lihapullissa olen törmännyt joskus netissä. Ei ollut muuten mikään huono idea, vaan ehdottomasti aion kokeilla tätä perinteisimmässäkin reseptissä. Kvinoa on kyllä täyttävä mutta keventää lihaisia ruokia just sopivasti.


Tahmeat kana-kvinoalihapullat

Kana-kvinoalihapullat

400 broilerinjauhelihaa
2 dl kypsää kvinoaa
iso kourallinen Thai basilikaa hienonnettuna
1 rkl inkivääriä raastettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
1 viipale vaaleata leipää hienonnettuna
suolaa ja pippuria
n. 2 rkl öljyä paistamiseen

Tahmea soijakastike

1 dl Kecap manis – makeata soijakastiketta
2 rkl riisietikkaa
iso kourallinen paahdettuja maapähkinöitä rouhittuna
(punainen chili hienonnettuna)
salaatinlehtiä  

  • Sekoita lihapullien kaikki ainekset paitsi öljy ja mausta suolalla ja pippurilla. Anna seoksen seisoa hieman jääkaapissa. Pyöritä n. 3 cm kokoisia pyöryköitä. Lämmitä öljy pannulla ja paista lihapullat kypsiksi ja kauniin värisiksi.
  • Sekoita soijakastike ja riisietikka keskenään ja lisää seos pannulle lihapullien joukkoon. Pyöritä lihapullat kastikkeessa pari minuuttia kunnes kastike on hieman tahmea.
  • Tarjoa lihapullat salaattilehtien päällä, rouhittujen maapähkinöiden ja chilin kera.

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram