Lohta sitruunaisella peruna-fenkolipedillä

keskiviikkona, kesäkuuta 15, 2016


Pakko heti kehua, että tämä oli mielestäni meidän keittiön parhaimpia ns. kotiruokia viime aikoina annoksen omassa yksinkertaisuudessaan. Ihanat varhaisperunat nyt maistuvat melkein ihan missä vaan seurassa, mutta aniksinen fenkoli ja raikas sitruuna muodostivat niistä hieman tavanomaisempaa kiinnostavamman annoksen. Lohikin piristyi siinä kummasti. Itse innostuin hirveästi, siitä miten hyvältä fenkoli maistui sitruunaan yhdistettynä. Yhdistelmä voisi toimia monessa herkullisessa annoksessa ja uskon, että myös fenkolin makua vierastaville tämä makupari kelpaa. Parasta kuitenkin, että valmistelut vievät vain hetken ja uunista tulee makua täynnä oleva kesäillan herkku, vaikka isommallekin porukalle.


Lohta sitruunaisella peruna-fenkolipedillä 4:lle

4 annospalaa lohta
2 fenkolia
400 g uusia perunoita
2 rkl + 1 dl oliiviöljyä
1 rkl kapriksia
1-1,5 sitruunan mehu ja raastettu kuori
puoli ruukkua lehtipersiljaa hienonnettuna
suolaa, pippuria ja ripaus sokeria

  • Sekoita keskenään 1 dl öljyä, sitruunan mehu ja kuori ja kaprikset. Mausta kastike suolalla, pippurilla ja pienellä ripauksella sokeria.
  • Leikkaa fenkolista varret pois ja leikkaa fenkolit paksuiksi lohkoiksi. Pese perunat hyvin ja leikkaa puoliksi. Yhdistä fenkoli ja peruna leivinpaperilla vuoratun pellin päällä, lisää joukkoon 2 rkl öljyä ja mausta suolalla. Sekoita hyvin ja paista 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia kunnes perunat ovat lähes kypsiä.
  • Mausta lohipalat hieman suolalla ja nosta ne kasvisten päälle. Annostele lohipalojen päälle hieman sitruunaista öljykastiketta ja jatka paistamista uunissa n. 10 minuuttia kunnes lohi on kypsä.
  • Nosta lohet pelliltä. Kaada kasvikset kulhoon ja sekoita joukkoon sitruunaisen kastikkeen ja lehtipersiljan. Tarkista maku ja tarjoa. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram