Pekoni-avokadoleipä tomaattikastikkeella

perjantaina, huhtikuuta 01, 2016


Jos viikonloppuna ei tee mieli seisoa hellan ääressä, herkullinen leipä korvaa paremmankin aterian. Tätä reseptiä kirjoittaessa tajusin, että blogista löytyy jo entuudestaan yksi pekoni-tomaattileipä mutta sallittakoon pieni toisto. Tämä on kuitenkin niitä melkein pyhiä makuyhdistelmiä, joista harva pysty kieltäytymään. Tänään tämä herkkupala sai kaveriksi hieman fetaa ja tomaatti pääsi maustamaan leipää kastikkeen muodossa. Täydellinen perjantai illan lopetus!

Pekoni-avokadoleipä tomaattikastikkeella

4 leipäviipaletta
50 g fetaa
1 pkt pekonia (170 g )
3 keskikokoista tomaattia
1 valkosipulinkynsi ohuina viipaleina
1 rkl tuoreita timjaminlehtiä tai 1 tl kuivattua
2 rkl punaviinietikkaa
2 avokadoa
1 punainen chili hienonnettuna siemenet poistettuna
0,5 tl sokeria
suolaa ja pippuria

  • Levitä pekoniviipaleet leivinpaperille ja paista 200-asteisessa uunissa rapeiksi.
  • Leikkaa tomaatit puoliksi ja asettele uunivuokaan leikkauspinta ylöspäin. Ripottele tomaattien päälle timjami, sokeri ja mausta suolalla ja pippurilla.
  • Kun pekoni on valmis, valuta sen öljyt tomaattien päälle. Paistaa tomaatit 200-asteisessa uunissa 15 minuuttia. Siirrä valmiit tomaatit öljyineen tehosekoittimeen, mausta punaviinietikalla ja soseuta kastikkeeksi.
  • Soseuta avokadot ja mausta chilillä ja ripauksella suolalla.
  • Levitä leivän päälle avokadotahna ja annostele hieman tomaattikastiketta. Asetta rapeat pekoniviipaleet ja viimeistele rouhitulla fetalla. Tarjoa loput kastikkeesta dippinä.



You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Olen niin samaa mieltä!! Tällä hetkellä olen tosin hurahtanut myös avokado-paistettu muna-sriracha -yhdistelmään leivän päällä, taisi minulla olla viimeksi torstai-illan päätös.

    VastaaPoista

Instagram