Harissalla maustettu kikherne-lehtikaalipaistos

lauantaina, maaliskuuta 19, 2016


Lehtikaalikausi jatkuu meidän keittiössä vahvasti. Se kun ei vaadi kuin hetken kypsennysaikaa, jossa saan helposti pyöritettyä siitä itselleni erilaisia nopeita kasvispaistoksia. Tässä on siitä hyvä esimerkki. Kaapista kun aina löytyy purkki monipuolisia kikherneitä ja harissa-tahnaa, ja aina jaksaa viettää keittiössä tähän vaaditut kymmenisen minuuttia.


Minun on pitänyt monesti valmista harissaa itse, mutta kun olen löytänyt helsinkiläisen Baba Foods perheyrityksen Baba Harissan, niin kokeilu sen kun venyy. Siinä tahnassa on nimittäin niin paljon makua ja syvyyttä, etten enempää kaipaa. Tässäkin annoksessa se tuo suuremman osan mauista. Suosittelen annosta vahvasti varsinkin pikaruokaa harrastaville. 



Harissalla maustettu kikherne-lehtikaalipaistos


1 rkl oliiviöljyä
1 salottisipuli hienonnettuna
1 prk 380 g kikherneitä
1,5 l lehtikaalisuikaleita
n. 150 g kirsikkatomaatteja puolikkaina
2 valkosipulinkynttä ohuina viipaleina
1-1,5 rkl harissa- tahnaa
2 rkl tomaattisosetta
2 rkl siiderietikkaa
1 tl juustokuminaa
suolaa ja pippuria
tarjoiluun kreikkalaista jogurttia ja zaatar-mausteseosta

  • Lämmitä öljy pannulla ja kuullota siinä sipuli. Lisää juustokumina, valkosipulit ja lehtikaali ja paista pari minuuttia.  Sekoita joukkoon harissa-tahna, tomaattisose ja paista pari minuuttia lisää.
  • Kaada pannulle valutetut kikherneet, etikka ja tomaatit. Mausta suolalla ja pippurilla ja anna seoksen hieman lämmitä.

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Tälläinen pikaruoka on myös minun makuuni.:-) Pitää muistaa kokeilla joku kerta tuota Baba Foodin Harissaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Kannattaa kokeilla myös muita heidän tuotteita, kaikki ovat tosi herkullisia!

      Poista

Instagram