Paistettu kana panzanella

torstaina, tammikuuta 21, 2016



Klassisesta toscanialaisesta Panzanella tomaatti-leipäsalaatista, on helppo loihtia kokonainen lämmin ateria lisäämällä annokseen kanaa ja paistamalla se uunissa. Herkullinen vuoka ei vaadi mitään erityisvalmisteluja ja valmistuu melkein itsestään. Täydellinen paremman arjen ruoka, mitä kehtaa tarjota vieraillekin. Minusta ateria on valmis sellaisenaan, mutta jos tarvitset siihen jonkinlaisen lisukkeen, niin yksinkertaisesti keitetty pasta tai riisi ovat siihen loistava vaihtoehto. Vaikka itse käytin annokseen paloiteltua kokonaista kanaa, niin yhtä loistavasti tähän sopisivat mitkä vaan sinulle mieluisat kananosat. Mutta muista, että jos käytät rintafileitä, niin niiden kypsennysaika on hieman lyhyempi.

Paistettu kana panzanella

1 kokonainen kana paloina
1 dl mustia oliivia
1 punainen sipuli paksuina renkaina
1 punainen paprika
200 g kirsikkatomaatteja
4 paksua vaalean leivän viipaletta
0,75 dl + 2 rkl oliiviöljyä
2 tl kuivattua oreganoa
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 rkl punaviinietiikkaa
kaksi kourallista basilikan lehtiä
suolaa ja pippuria

  • Mausta kanapalat reilusti suolalla ja pippurilla ja asettele ne isoon uunivuokaan. Poista paprikasta siemenet, leikkaa isoiksi paloiksi ja lisää vuokaan. Leikkaa punasipuli paksuiksi viipaleiksi ja lisää nekin vuokaan. Ripottele vuokaan oliivit.
  • Sekoita 0,75 dl oliiviöljyyn oregano, valkosipuli ja etiikka. Kaada kastike vuokaan kanapalojen päälle, mausta suolalla ja pippurilla ja paista 200-asetisessa uunissa n. 25 minuuttia.
  • Revi leipäviipaleet paloiksi ja kaada niiden päälle loput oliiviöljystä. Lisää vuokaan leivänpalat ja tomaatit ja paista uunissa vielä n. 15 minuuttia kunnes kana on kypsä ja kauniin värinen. Ripottele päälle basilikan lehdet ja tarjoa.

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram