Mausteiset porkkanat

lauantaina, lokakuuta 10, 2015



Tänä viikonloppuna meillä sairastetaan, joten aktiivinen ruoanlaitto saa odottaa. Löysin kuitenkin arkistosta reseptin, joka sopii täydellisesti ajankohtaan.

Vaikka enää ei saakaan niitä ihania pieniä tuoreita porkkanoita, on porkkanasesonki kuitenkin parhaimmillaan ja se kannattaa hyödyntää. Maustetut ja paistetut porkkanat ovat loistava lisuke, mutta maistuvat myös sellaisinaan. Annosta on helppo valmistaa, mutta ole tarkkana jos esikeität porkkanoita ennen paistamista, jotta saat ne pidettyä herkullisina, hieman raakoina ja rouskuvina.

Mausteiset porkkanat
500 g porkkanoita
n. 50 g voita
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 tl tuoretta inkivääriä raastettuna
1/3 punaista chiliä hienonnettuna (tai maun mukaan)
2 rkl hienonnettua kevätsipulia
suolaa

  • Jos käytät isoja porkkanoita, esikeitä niitä viitisen minuuttia suolatussa vedessä.
  • Leikkaa porkkanat puoliksi pitkittäin.
  • Sulata voi pannulla ja lisää mausteet.  Pyörittele porkkanat voissa tai jos käytät raakoja porkkanoita kypsennä niitä hieman maustevoissa



You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram