Kana vihreällä harissatahnalla ja coucousilla

tiistaina, lokakuuta 20, 2015


Arkena meillä syödään paljon siipikarjanlihaa. Se on maukasta, terveellistä ja siitä on helppo valmistaa suhteellisen nopeita, yksinkertaisia ja herkullisia annoksia. Täälläkin kertaa ostin ilman sen suurempaa suunnitelmaa broilerin paisteja, joita olen viime aikoina suosinut useinkin. Jääkaapissa näytti olevan myös myskikurpitsa, jota ei meidän perheessä minun lisäksi kukaan muu syö jollei se ole kunnolla naamioitu.
Pitkästä aikaa päätin valmistaa couscousta, johon epätoivoisesti yritin piilota pieniä kurpitsakuutioita. Makua kana ja koko ateria saivat vihreästä harissa-tapaisesta kastikkeesta, joka helposti syntyy pyörittämällä nopeasti yrttejä ja mausteita sauvasekoittimella. Siitä syntyi herkullinen itämaisilla mauilla höystetty ateria, joka maistui myös seuraavana päivänä.


Kana vihreällä harissatahnalla ja coucousilla

4 nahallista broilerin paistia
2,5 dl couscousta
2,5 dl kasvis- tai kanalientä
n. 300 g myskikurpitsaa pieninä kuutioina
1 vihreä chili
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
1 sitruuna lohkoina (kuori raastettuna)
1 tl jauhettua korianteria
1 tl juustokuminaa
n. 1,2 dl oliiviöljyä
1 ruukku tuoretta korianteria
öljyä paistamiseen
suolaa ja pippuria


  • Valmista harissa kastike yhdistämällä vihreä chili, valkosipuli, sitruunan raastettu kuori, 0,5 tl jauhettua korianteria, 0,5 tl jauhettua juustokuminaa, 1 dl oliiviöljyä ja tuore korianteri. Hienonna ainekset tehosekoittimessa ja mausta suolalla ja pippurilla.

  • Sekoita kulhossa couscous, 0,5 tl korianteria, 0,5 tl juustokuminaa ja 1 rkl öljyä. Kiehauta liemi ja kaada coucousin päälle. Anna seisoa noin viisi minuuttia kunnes couscous on kypsä ja erottele sitä hieman haarukalla. Sekoita couscousin joukkoon kurpitsakuutiot ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Siirrä couscous uunivuokaan.
  • Kuumenna tilkka öljyä pannulla ja paista broilerin paisteja nahka alaspäin 3-4 minuuttia kunnes nahka on saanut kauniin ruskean värin. Aseta paistit coucousin päälle nahkapuoli ylöspäin ja levitä niiden päälle puolet harissa kastikkeesta. Lisää vuokaan sitruunan lohkot ja paista 200-asteisessa uunissa n. 35 minuuttia kunnes kana on kypsä.
  • Puristele sitruunalohkojen mehut kanan ja couscousin päälle ja tarjoa jäljelle jääneen kastikkeen kera.

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram