Omenaletut aamiaiseksi

perjantaina, lokakuuta 14, 2016


Onni on ihanat työkaverit. Jos viime viikolla syötiin työkaverin vaimon keräämiäsieniä, niin myöhemmin nautittiin toisen työkaverin omenapuun antimista. Niiden kerääminen ylälatvoista on kuulemma melkein hengenvaarallista puuhaa, joten arvostan elettä suuresti. Ja mikä parasta, makukin on erinomainen. Kaveri kun aina koemaistaa eri puiden hedelmät varmistaakseen täydellisen poiminta-ajan.


Kun perinteiset piirakat on jo kokeiltu, ajattelin piristää meidän viikonloppu aamiaista vaivattomasti valmistuvilla omenaletuilla.  Kanelisokerilla maustettuna ja karmellisoiduilla omenoilla höystettynä nämä kelpaisivat yhtä hyvin syysillan jälkiruoaksi. Hyvää viikonloppua kaikille! 


Omenaletut

1 omena raastettuna
2,5 dl vehnäjauhoja
6 dl maitoa
ripaus suolaa
2 rkl sokeria
25 g voita sulatettuna
öljyä paistamiseen

Kanelisokeri

1 dl sokeria
1 rkl kanelia

Karamellisoidut omenat

2 keskikoista omenaa
25 g voita
2 rkl sokeria
  • Yhdistä kulhossa raastettu omena, vehnäjauhot, suola, sokeri ja sulatettu voi. Lisää puolet maidosta ja sekoita tasaiseksi taikinaksi. Lisää loputkin maidot ja sekoita. Anna taikinan turvota n. 10 minuuttia.
  • Lisää kuumalle pannulle tilkka öljyä ja paista letut molemmin puolin kauniin kullanvärisiksi. Laita valmiit letut päällekkäin ripottaen väliin reilusti kanelisokeria.
  • Valmista kanelisokeri yhdistämällä ainekset sekaisin.
  • Poistaa omenista kuoret ja leikkaa pieniksi kuutioiksi. Kuumenna voi pannulla, lisää omenakuutiot ja paista välillä sekoittaen. Ripottele päälle sokeri ja paista kunnes ne saavat kauniin kullanvärin. Tarjoa omenalettujen kera. 

You Might Also Like

2 kommenttia

Instagram