Gluteiinittomat kauravohvelit

lauantaina, elokuuta 13, 2016


Pakko myöntää, että olen pahasti jäljessä gluteiinittomien herkkujen trendistä. Vehnäjauhojen korvaaminen muilla terveellisimmillä vaihtoehdoilla on ollut paljon mielessä, mutta en ole niitä sen kummemmin harrastanut yksittäisiä ja joskus jopa erittäin hyvin onnistuneita kokeiluja lukuun ottamatta. Keittiökaapeistamme kuitenkin löytyy mitä erilaisimpia jauhoja, joita päätin nyt ottaa hieman ahkerammin kokeiluun.

Olen saanut testattavaksi Myllärin uusia gluteiinittomia kauratuotteita, joita en rehellisesti sanottuna ole hirveästi uskaltanut kokeilla. Kaurajauhot kun ei ole se helpoin korvike tavallisille vehnäjauhoille. Yhden kylläkin herkullisen, mutta ulkonäöltään päivänvaloa kestämätömän leivonnaisen jälkeen ajattelin aloittaa harjoittelun suhteellisen helpoista taikinoista. Yllätyksekseni kauravohvelit heti nousivat meidän perheessä suosikkien joukkoon. Kun jauhoina on käytetty pelkästään kaurajauhoja ja kaurahiutaleita, vohveleita voi syödä hyvällä omatunnolla melkein terveysruokana. Mieheni luonnehtikin niitä kaurapuuroksi herkullisessa muodossa ja vohveleiden suolainen versio meni heti tilaukseen. Vaikka en vielä kokeilut mutta luulen, että jättämällä yksinkertaisesti sokerin pois vohveleista saa ihanan pohjan suolaisille täytteille. Myöskin valkoisen sokerin korvaaminen vaikkapa hunajalla on kokeilun arvoinen.


Tämä erittäin onnistunut resepti vaan lisäsi intoa kokeilla erilaisia jauhoja, joten herkullisia ja kehoystävällisiä tulossa lähiaikoina lisää! 


Kauravohvelit


2 dl kaurajauhoja (esim. Myllärin)
3 dl kaurapuurohiutaleita
3-4 rkl sokeria
2 tl leivinjauhetta
0,5 tl suolaa
2 tl vaniljasokeria
6 dl maitoa
2 kananmunaa
4 rkl öljyä


  • Sekoita ensin kaikki kuiva-aineet keskenään. Lisää joukkoon maito ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.
  • Lisää taikinaan kananmunat ja öljy ja sekoita tasaiseksi. Anna taikinaan turvota huoneenlämmössä puolisen tuntia.
  • Paista vohvelit vohveliraudassa kullanruskeiksi. 

You Might Also Like

2 kommenttia

  1. Kiitos vohveliohjeesta. Yritän kanssa pikkuhiljaa että pääsisin irti vehnäjauhoista, valkoisesta sokerista ja maidosta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hienoa, että löysit tänne :) Itsestäni tuskin ikinä tulee "totaalikieltäytyää" mutta toivottavasti terveellisimmat vaihtoehdot pääsevät päärooliin ruokailutottumuksissa.

      Poista

Instagram