BLT - salaatti

sunnuntaina, heinäkuuta 03, 2016


Kyllä tässä taloudessa syödään muutakin kuin salaatteja, tällaisen kuvan kun pystyy saamaan viimeisiä postauksia katsoessa läpi. Vihdoinkin makua täynnä olevat kasvikset vaan houkuttelevat tällä hetkellä normaalia enemmän ja kieltämättä nyt on ollut se vaihe kun nopeus ruoanvalmistuksessa on valttia. Varmasti aikaisemminkin on tullut mainittua, että tomaatit ovat varsinkin näin sesonkiaikana minun suuri herkku ja klassisesta BLT – yhdistelmästä ei tarvitse edes mainita. Näin nopeasti ajatelleen mieleen tulee ainakin kolme viimeaikaista reseptiä, joissa tämä taikka pekonin, salaatin ja tomaatin yhdistelmä jossain muodossa esiintyy. Näistä linkeistä löytyvät BLT-leipä ja Pekoni-avokadoleipä ja Tomaatti-pekonipiiraat,  joissa on paljon samankaltaisia makuja. On se vaan näin, että harvaa lihasyöjää se jättää kylmäksi. Nyt tämän klassikko leivän ainekset yhdistyivät rustiikkisessa salaatissa, eikä se tälläkään kertaa pettänyt. Vinkkinä, että näin hieman paahtamalla tomaatit saavat hieman enemmän makua, joten salaatin talvinenkin versio onnistuu, kun vihannekset eivät ole parhaimmillaan.



 BLT-salaatti 4:lle

1 pkt Amerikan pekonia 170 g
1 ruukku salaattia
6 keskikokoista tomaattia neljään lohkoon leikattuna
n. 150 g kirsikkatomaattia
1 iso tai 2 pientä avokadoa viipaleina
4 viipaletta vaaleata leipää
puolikas pientä punasipulia ohuina viipaleina
n. 2-3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

Jogurtti-basilikakastike

1,5 dl kreikkalaista jogurttia
1 rkl punaviinietiikkaa
1 tl  dijon sinappia
ripaus sokeria
kourallinen basilikanlehtiä hienonnettuina
suolaa ja pippuria


  • Levitä pekoniviipaleet leivinpaperin päälle ja paista 200-asteisessa uunissa rapeiksi. Nosta paistetut pekonit talouspaperin päälle ja anna rasvan imeytyä paperiin.
  • Revi leipäviipaleet hieman pienimmiksi paloiksi. Nosta tomaatit ja leivänpalat leivinpaperilla vuoratulle uunipellille tai uunivuokaan. Pirskottele tomaattien ja leipien päälle hieman oliiviöljyä ja mausta tomaatit hieman suolalla. Paista 200-asteisessa uunissa n. 10 minuuttia kunnes tomaatit ovat hieman pehmenneet ja leipä saa hieman väriä.
  • Sekoita kaikki kastikeainekset keskenään ja mausta hieman suolalla ja pippurilla.
  • Revi salaatin lehdet ja yhdistä isossa kulhossa tomaatteihin, leipään, avokadoon ja sipuliin. Lisää joukkoon kastike, ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.


You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram