Parsakeitto

sunnuntaina, kesäkuuta 12, 2016


Pahin villitys parsan ympärillä taitaa olla jo ohi, vaikka täälläpäin maailmaa sesonki on parhaimmillaan. Pakko myöntää, että itsekin olen pääsiäisen jälkeen maistellut sitä niin monessa muodossa, että kotimaisten kasvisten saapuessa kauppoihin en enää jaksanut innostua asiasta. Näin jostain syystä tapahtuu melkein joka vuosi ja valitettavasti parhaimmat yksilöt jäävät melkein maistamatta. Tämäkin resepti on jo ollut arkistossa muutaman viikon ja syntyi siinä kovimmassa huumassa. Kermainen keitto ei välttämättä ole niitä parhaita kesäruokia mutta kyllä meidän kesään mahtuu muutama tähänkin sopiva päivä.


Pienenä herkullisena lisukkeena annosta täydentämässä on lohitartar leipä. Siihen en reseptiä kirjoita, riittää kun tuoreen lohen leikkaa pieniksi kuutioiksi, sekoittaa joukkoon hieman kevätsipulia, ehkä tilliä, ehkä kapriksia, suolaa ja pippuria. Anna hetken maustua ja muuta tämä herkkupala ei kaipaa. 


Parsakeitto 4-6:lle

1 kg vihreää parsaa
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl oliiviöljyä
350 g jauhoista perunaa
3 dl valkoviiniä
0,5 dl valkoviinietikkaa
1 l kana- tai kasvislientä
4 dl kuohukermaa
suolaa ja pippuria
(sitruunanmehu)

  • Leikkaa parsasta puiseva varsi pois ja kuori tankoa hieman. Leikkaa parsa paloiksi.
  • Kuumenna isossa kattilassa oliiviöljy ja kuullota siinä parsa ja sipuli. Kuori perunat, leikkaa pieniksi paloiksi ja lisää kattilaan. Lisää kattilaan kaikki loput ainekset paitsi sitruunanmehu ja keitä n. 30-40 minuuttia kunnes parsa ja perunat ovat kypsiä.
  • Hienonna keitto tasaiseksi tehosekoittimessa, tarkista maku ja mausta halutessa hieman sitruunanmehulla. 


You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram