Flatbread – grillileivät paputahnalla, ravuilla ja kinkulla
perjantaina, toukokuuta 27, 2016
Viime
viikon lihaähkyn jälkeen liha ei ole ensimmäisenä päivällistoivomuksena mutta grilliteemalla
jatketaan, ulkona on sentään vihdoinkin kunnon kesä. Flatbread eli litteät
leivät ovat monesti osuneet silmään, mutta ihan just sen tyyppisiä leipiä en
ole vielä ehtinyt valmistaa, ja voihan se olla, ettei tämäkään resepti ole se
aito, jos sellaista on edes olemassa. Joka tapauksessa tuli valmistettua helppo
leipä, joka ei vaadi mitään ihmeellisiä aineksia eikä koneita, puhumattakaan
kohotuksesta. Kunnon kesäleivän sitä tietenkin tekee se, että sen voi paistaa grillissä
tai kuivalla pannulla, ja täytteeksi vain mielikuvitus on rajana. Minulla tällä
kertaa lähti ehkä hieman lapasesta kun samettisen paputahnan ja
tomaattisalaatin lisäksi leivän päälle on eksynyt jättikatkarapuja ja
ilmakuivattua kinkkua. Mutta kesä on sen arvoinen! Aurinkoista viikonloppua
kaikille!
Flat bread – grillileivät paputahnalla, ravuilla ja kinkulla
Taikina
3,5
dl vehnäjauhoja
1,5
tl leivinjauhetta
2
rkl raastettua parmesaania
1,5
dl kreikkalaista jogurttia
0,5
tl suolaa
3
rkl oliiviöljyä
1
tl punaviinietikkaa (tai muuta etikkaa)
Paputahna
n.
300 g tölkki säilöttyjä valkoisia papuja
0,5-1
valkosipulin kynsi hienonnettuna
2
tl valkoviinietikkaa
2
rkl oliiviöljyä
Katkaravut
4
jätti katkarapua
1
valkosipulinkynsi hienonnettuna
0,5
rkl oliiviöljyä
Tomaattisalaatti
n.
10 kpl kirsikkatomaatteja
1
rkl kapriksia
1,5
rkl kevätsipulia hienonnettuna
12
mustaa kivetöntä oliivia
1
rkl lehtipersiljaa hienonnettuna
1-2
rkl sitruunanmehua
suolaa
ja pippuria
4
siivua ilmakuivattua kinkkua
- Sekoita kaikki taikinan ainekset keskenään kulhossa, ja vaivaa taikina käsin tasaiseksi. Peitä taikina liinalla ja anna seisoa 20 minuuttia.
- Valuta pavut, yhdistä paputahnan ainekset ja hienonna sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. Jos tahna on liian paksu lisää joukkoon tilkka papulientä tai vettä ja sekoita.
- Yhdistä katkarapuihin hienonnettu valkosipuli, 2 rkl oliiviöljyä ja hieman suolaa. Anna marinoitua vartin verran.
- Yhdistä tomaattisalaatin ainekset ja mausta suolalla ja pippurilla.
- Jaa taikina neljään osaan ja kauli ne n. 0,7 cm paksuiksi leiviksi. Paista leivät keskilämmöllä grillissä tai kuivalla pannulla n. 3 minuuttia per puoli, kunnes ne ovat kypsiä.
- Paistaa katkaravut pannulla tai grillissä kypsiksi.
- Levitä jokaisen kypsän leivän päälle neljäsosa paprikatahnaa, tomaattisalaattia, katkarapuja ja ilmakuivattua kinkkua.
0 kommenttia