Kukkakaali-chorizosalaatti pehmeällä pedillä

keskiviikkona, maaliskuuta 30, 2016


Vaikka me saamme vielä odottaa kotimaisen kukkakaalin odottaa hetken aikaa, muualla maailmassa se on jo alkamassa, mikä näkyy meilläkin kaupoissa pieninä kauniina kimppuina. Itselleni ehdoton suosikki nauttia tästä monipuolisesta vihanneksesta on yksinkertaisesti raakana, mutta myös paahdettuna ja samettisen pehmeänä soseena se kelpaa myös erinomaisesti.


Ravintolakokit monesti yhdistävät lautasella samaa raaka-ainetta eri muodoissa, joten itsekin kokeilin tässä annoksessa yhdistää salaatissa chorizolla maustetun paahdetun kukkakaalin ja lämpimän pyreen. Ja että mikä herkku tästä tulikin! Pehmeätä, rapsakkaa, mietoa, mausteista ja hieman makeata, eihän annos muuta kaipaa. Erinomainen yhdistelmä ja loistava lisuke esimerkiksi paistetulle kalalle. 


Kukkakaali-chorizosalaatti pehmeällä pedillä

1 kg kukkakaalia
1 rkl oliiviöljyä
n. 3-3,5 dl kasvislientä
120g chorizoa
1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
n. 50 g rucolaa
kourallinen paahdettuja pähkinöitä esim. manteleita
kourallinen kuivattuja karpaloita
2 rkl sherryetikkaa
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja pippuria

  • Leikkaa puolet kukkakaalista noin sentin viipaleiksi. Levitä viipaleet leivinpaperin päälle, mausta hieman suolalla ja ruokalusikallisella oliiviöljyä. Paahda kukkakaali 220-asteisessa uunissa n. 10-15 minuuttia, että kaali on pehmentynyt mutta silti rapsakka.
  • Leikkaa loput kukkakaalista pienemmiksi paloiksi ja laittaa kattilaan. Kaada päälle kasvisliemi ja kypsennä pehmeäksi. Soseuta tehosekoittimessa pehmeäksi pyreeksi.
  • Leikkaa chorizo ohuiksi viipaleiksi ja paista pannulla rapeaksi. Lisää pannulle hienonnettu valkosipuli ja paista vielä hetken. Nosta chorizo ja valkosipuli talouspaperille.
  • Sekoita pienessä astiassa paistetut chorizo ja valkosipuli, etikka ja oliiviöljy kastikkeeksi.
  • Yhdistä isommassa kulhossa paahdettu kukkakaali, rucola, pähkinät, karpalot ja kastike. Sekoita ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla.
  • Levitä tarjoiluastialle lämmin kukkakaalipyre ja annostele päälle kukkakaali-chorizosalaatti

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram