Uusi suosikkini – Lehtikaali-kanasalaatti avokadolla

torstaina, helmikuuta 18, 2016


Pakko myöntää, etten ole oikein lähtenyt mukaan jo muutaman vuoden kestäneen lehtikaalibuumiin. Kovan maineen saaneet lehtikaalisipsit eivät ole vakuuttaneet eikä terveys smoothieatakaan ole tullut valmistettua. Olen kuitenkin huomannut, että viime aikoina useinkin ostan ruukussa kasvatettua pientä lehtikaalia. Se kun on huomattavasti perinteistä pehmeämpi ja miedomman makuinen, jolloin sitä on helpompaa käyttää vihreiden salaattilehtien korvikkeena.

Tämä salaatti syntyi vahingossa kun oli tarkoitus pelastaa pieni määrä kanan rippeitä, mutta kun lopputulos oli niin herkullinen, niin tietenkin oli pakko saada se ikuistettua. Sain tähän pienen addiktion ja ainakin sukulaiset onnistuin vakuuttumaan siitä superherkullisena terveyssalaattina.  Yrtteinä tähän sopivat varmasti monenlaiset jokaisen omat suosikit, mutta niin kuin ehkä joku on jo huomannutkin, viime aikoina on aina löytynyt tuoretta korianteria ja melkein aina lehtipersiljaa kaapista, joten valinta on ollut helppo.

Lehtikaali-kanasalaatti avokadolla 2-3:lle

2 ruukkua lehtikaali suikaleina (n.0,75l)
250 g kypsää kanaa ohuina suikaleina
1 kypsä avokado
2 rkl paahdettuja pinja siemeniä
0,5 dl oliiviöljyä
yhden sitruunan mehu
kourallinen hienonnettuja yrttejä
suolaa ja pippuria


  • Hienonna kulhossa haarukalla avokado. Lisää joukkoon lehtikaali, kana, pinja siemenet ja yrtit. 
  • Mausta öljyllä, sitruunamehulla ja mausteilla. Sekoita hyvin ja tarkista maku. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram