Porkkana-appelsiinikeitto kevyellä yrttikastikkeella

sunnuntaina, helmikuuta 14, 2016


Meinasin jo kirjoittaa otsikoksi Raikas aurinkoinen keitto mutta pysähdyin, onneksi. Siinä oli mielestäni hieman tekopirteä tätimäinen sävy, johon en ihan heti suostu samaistumaan. Ainakaan vielä! Porkkanan ja appelsiinin yhdistäminen sosekeitossa ei todellakaan ole mikään uutuus ja netti vilisee aurinkoisia keittoja moneen makuun. Itselläni oli tarkoitus valmista hieman keveämpää versiota, joten jätin täyttävän perunan pois ja peston vaihdoin erittäin kevyeeseen yrttikastikkeeseen, mitä vois käyttää useamminkin, koska harvemmin lisätty öljy hirveästi makua antaa. Tasapainokseen makuja lusikallinen creme fraichea on kuitenkin ehdoton lisä.

Porkkana-appelsiinikeitto kevyellä yrttikastikkeella 6:lle

800 g porkkanoita
1 sipuli hienonnettuna
1 l kana- tai kasvislientä
kolmen appelsiinin mehu (n. 4 dl)
1 rkl oliiviöljyä
6 kuivatun kinkun tai pekonin siivua
suolaa ja pippuria
creme fraichea tarjoiluun

2 rkl hienonnettua kevätsipulia
1 nippu lehtipersiljaa
suolaa
1-2 rkl kylmää vettä

  • Levitä kinkkuviipaleet uunipellille ja paista 175-asteisessa uunissa rapeiksi.
  • Lämmitä tilkka öljyä isossa kattilassa ja kuullota hienonnettu sipuli.
  • Kuori porkkanat ja pilko pienemmiksi paloiksi. Lisää porkkanat kattilaan, mausta hieman suolalla ja pippurilla ja paista sipuleiden kanssa n. 10 minuuttia. Lisää joukkoon liemi ja keitä kannen alla, kunnes porkkanat ovat pehmeitä. Soseuta keitto esim. sauvasekoittimella. Lisää joukkoon appelsiinimehu ja sekoita. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa.
  • Kiehauta mahdollisimman pienessä kattilassa n. 2 dl vettä ja lisää siihen kevätsipuli ja lehtipersilja. Keitä pari minuuttia ja jäähdytä yrtit jääkylmässä vedessä. Mausta yrtit suolalla, 1-2 rkl kylmää vettä ja soseuta sauvasekoittimella löysäksi tahnaksi.
  • Annostele keitto lautasille, rouhenna päälle paistettua kinkkua ja mausta yrttikastikkeella ja creme fraichea.



You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram