Dijon kanapata

sunnuntaina, joulukuuta 06, 2015


Suunnittelin tänä vuonna kovasti, että pitäisin blogin puolella joulukalenteria. Muutaman annoksen olinkin jo valmistanut ja kuvannut, mutta sitten kiire ja valon puute, joka pahasti häiritsee niin kuvausta kuin mieltä, aiheuttivat pienen stressin, joten päätin luopua koko ajatuksesta. Arkistoihini on kuitenkin ehtinyt kertyä kaikenlaisten pikku kivojen juttujen reseptejä. Muutenkin joulukuussa väkisinkin tulee leivottua normaalia enemmän ja monet annokset menevät alkupalojen puolelle. Joten, ettei blogi menisi tässä kuussa pahasti napostelun puolelle, tässä on kunnon kana annos, jota valmistin tänä viikonloppuna. Itse pidin tästä padasta erittäin paljon. Mehevä, luista irtoava kana ja sopivasti tasapainoinen kastike oli täydellinen sateisen päivän ateria. Kun valmistaminenkin on erittäin helppoa, niin tämä sopii erinomaisesti myös arkeen. Kokonaisen kanan tietenkin voi korvata valmiilla mieluisilla kanapaloilla mutta suosittelen luisia ja haudutuksen kestäviä osia kuten esimerkiksi reisipalat.



Dijon kanapata 4:lle

1 kokonainen kana paloina
1 rkl voita
1 rkl öljyä
1 sipuli hienonnettuna
3 valkosipulikynttä hienonnettuna
200 g ruskeita herkkusieniä
1,5 dl valkoviiniä
yhden sitruunan raastettu kuori
1,5 rkl Dijon sinappia
2,5 dl kanalientä tai vettä
1 dl kevyttä kermaa
3 vartta tuoretta timjamia + tarjoiluun
3 vartta tuoretta rakuunaa + tarjoiluun
suolaa ja pippuria

  • Mausta kanapalat suolalla ja pippurilla. Lämmitä öljy pannulla ja paista kanapalat kauniin ruskeiksi molemmin puoliin.
  • Lämmitä isossa kasarissa voi ja kuullota sipuli ja valkosipuli. Puolita tarvittaessa herkkusienet, lisää sipuleiden joukkoon ja ruskista hieman. Kaada joukkoon valkoviini ja keitä noin 3 minuuttia, niin että viiniä hieman haihtuu.
  • Sekoita joukkoon sitruunan kuori, sinappi, kanaliemi, kerma ja yrtit. Tarkista maku ja mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon kanapalat. Sulje kasari kannella tai foliolla ja kypsennä 180-asteisessa uunissa noin 30-40 minuuttia. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram