Halloumia ja viikunaa uunissa

lauantaina, marraskuuta 21, 2015


Nopeasti pannulla paistettu halloumi-juusto kuuluu minun suosikki salaattiaineksiin. Tällä kertaa kuitenkin kokeilin valmistaa halloumia uunissa, mikä ehkä itseänikin hieman epäilytti johtuen juuston ominaiskoostumuksesta. Kuminen juusto kun ei kuullosta hirveän houkuttelevalta. Tällä kertaa mielessäni oli joskus Kreikassa maistaminen Saganaki, mutta en ihan samanlaista lopputulosta oikein odottanut, kun juustojen rakenne on erilainen ja saganaki on huomattavasti rasvaisempi juusto. Maustamisessa olen jo ehkä siirtynyt joulun aikaan kun käytin kuivatuista viikunoista pikaisesti valmistettua hilloketta. Sitä voin suositella käyttämään muidenkin juustojen lisukkeena.


Vaikka toki uunissa paistettuna halloumi sai täysin erilaisen maun ja muodon, herkkuahan se oli. Toimii erinomaisesti salaatissa, leivän päällä tai ihan vaikka lisukkeena. 


Halloumia ja viikunaa uunissa
200 g halloumi-juustoa
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl valkoviiniä
0,5 tl kuivattua oreganoa
puolikkaan sitruunan mehu
½ punaista chiliä hienonnettuna siemenet poistettuina
n. 50 g kirsikkatomaatteja
pieni kourallinen basilikan lehtiä
suolaa ja pippuria

Viikunahilloke
50 g kuivattuja viikunoita hienonnettuna
0,75 dl vettä
ripaus suolaa

  • Valmista ensin viikunahilloke sekoittamalla kaikki ainekset pienessä kasarissa ja keittämällä pienellä lämmöllä noin 8-10 minuuttia. Nosta sen jälkeen kasari liedeltä ja anna viikunoiden jäähtyä ja imeä loputkin nesteet itseensä.
  • Lämmitä uuni 220-asteeseen. Leikkaa halloumi-juusto viipaleiksi ja asettele ne uunivuokaan vierekkäin.
  • Sekoita keskenään valkoviini, öljy, oregano, sitruunanmehu ja chili, mausta suolalla ja pippurilla. Ota kaksi teelusikallista marinadia talteen ja kaada loput juustoviipaleiden päälle. Paista juusto uunissa noin 8-10 minuuttia. Lisää viipaleiden päälle viikunahilloke pieninä nokareina ja paistaa viisi minuuttia lisää kunnes juusto on saanut kauniin värin.
  • Kaada juuston päälle loput marinadista ja lisää halutessa tomaattiviipaleita ja basilikan lehtiä. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram