Chorizolla maustetut cannellonit

perjantaina, syyskuuta 25, 2015




Taannoin kun en keksinyt mitä tekisin seuraavana päivänä ruoaksi, kysyin mieheltäni onko hänellä toivomuksia sen suhteen. Siihen hän vastasi – cannellonit. Siis cannellonit?!? Eihän cannelloneissa ole mitään vikaa, mutta hieman ihmetytti ja nauratti tämä valinta koska en ole koskaan tehnyt cannelloneja. Ihmettelin miten ne yhtäkkiä tulivat hänelle mieleen ja mitä vikaa on perinteisessä lasagnessa? Italialaiset täytetyt pastaputkethan sisältävät yleensä samoja aineksia kuin lasagne, mutta taikinaa cannelloni annoksessa on hieman vähemmän suhteessa täytteeseen.

Cannelloneja lihatäytteellä sitten piti tietenkin valmistaa ja hyviä niistä tulikin. Aika pitkälle tämä resepti noudattaa perinteisen lasagnen valmistusta, on tomaatti- ja juustoinen valkokastike, sekä paistettu jauheliha. Hieman erilaista makua ja rasvaisuutta lisätäkseni maustoin lihatäytteen chorizo makkaralla, ja lisäsin hieman ricottajuustoa kun se näytti olevan ehdoton ainesosa kun selailin muiden reseptejä. Cannelloniputkien täyttämisessä vahvasti suosittelen pursotinpussin käyttöä, siinä nimittäin säästyvät hermot.   

Chorizolla tuunatut cannellonit
n. 20 kpl cannelloni pastaputkia
500 g naudan jauhelihaa
100 g chorizo makkaraa pieninä paloina
1 dl valkoviiniä
1 dl raastettua parmesaania
125 g ricottajuustoa
1 kananmuna
ripaus chiliä
suolaa ja pippuria

Tomaattikastike
2 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
2 prk tomaattimurskaa yht. 800g
1 laakerinlehti
4 timjamin oksaa
2 iso kourallista basilikan lehtiä hienonnettuna
1 rkl balsamiviinietiikkaa
2 tl sokeria
suolaa ja pippuria

Valkokastike
40 g voita
35 g vehnäjauhoja
5 dl kuumaa maitoa
1-1,5 dl raastettua juustoa maun mukaan
0,5 tl jauhettua muskottipähkinää
suolaa ja pippuria

1 dl raastettua parmesaania

  • Valmista ensin tomaattikastike. Kuumenna 2 rkl oliiviöljyä kasarissa ja kuullottaa siinä hienonnettu sipuli ja valkosipuli. Lisää joukkoon tomaattimurska, balsamiviinietiikka, timjami, basilika ja sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Keitä kastike pienellä lämmöllä kannen alla välillä sekoittaen n. 45 minuuttia.

  • Valmista valkokastike kuumentamalla voita kasarissa kunnes se alkaa vaahtoamaan. Lisää joukkoon vehnäjauhot ja vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen. Lisää maito vähän kerrallaan ja vatkaa seosta, jottei siihen muodostu pakkautumia.  Mausta kastike muskottipähkinällä, suolalla ja pippurilla ja keitä kunnes se alkaa sakenemaan. Lisää joukkoon juusto ja anna sulaa. Peitä valmis kastike kelmulla.

  • Leikkaa chorizo pieniksi paloiksi ja paistaa isolla pannulla. Lisää joukkoon jauheliha ja paista kypsäksi. Kaada lihaseokseen valkoviini ja keitä pari minuuttia kunnes viini on haihtunut. Mausta suolalla, pippurilla ja halutessa ripauksella chiliä. Lisää sekaan kolmasosa valmista tomaattikastiketta ja anna kastikkeen hieman jäähtyä. Sekoita kastikkeeseen raaka kananmuna, ricottajuusto ja parmesaani. Tarkista maku.

  • Voitele hieman 20x30cm kokoinen vuoka. Levitä vuoan pohjalle puolet jäljelle jääneestä tomaattikastikkeesta. Täytä pastaputket jauhelihatäytteellä käyttäen pursotinpussia ja asettele ne vierekkäin tomaattikastikkeen päälle. Levitä cannellonien päälle jäljelle jäänyt tomaattikastike, jonka jälkeen levitä päälimäiseksi kerroksi valkokastike. Ripottele päälle raastettua parmesaania.

  • Pasta cannellonit 200-asteisessa uunissa n. 40 minuuttia

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram