Dukkah karitsan paahtopaisti

sunnuntaina, marraskuuta 16, 2014


Teen usein lähi-itämaisia ruokia mutta Dukkah-mausteseos on sellaisenaan ollut minulle aika tuntematon. Kaikki sen komponentit kuitenkin löytyvät omasta vakiovarastosta. Reseptin löysin Glorian ruoka&viinin tämän vuoden tammikuun lehdestä, missä alkuperäinen versio oli nimellä Karitsankyljykset ”Dukkah”, paahdetut perunat ja Baharat-kastike. Kyljekset vaihtuivat meillä karitsan paahtopaistiksi ja jostain syystä jätin kastikkeen tekemättä, mikä oli näin jälkikäteen sanottuna ehkä virhe. Annos oli toki tosi maukas mutta minä ainakin kaipasin siihen hieman kastikettä. Toisaalta, minä aina kaipaan kastiketta joka ruoalle. Dukkah-mausteseos dominoi annoksessa hieman liikaa ja tomaattipohjainen kastike toimisi tässä varmasti hyvin. Toisaalta, söimme karitsan ja perunat ihanan raikkaan tomaattisalaatin kanssa ja se kevensi annosta aika hyvin. Joka tapauksessa jos seuraavan kerran teen tätä mausteseosta, vähennän hieman juustokuminan määrää. Tässä seoksen suhteet ovat alkuperäisen reseptin mukaan mutta valmistukseen olen tehnyt omia muutoksia.

Karitsan paahtopaisti Dukkah
3 karitsan paahtopaistia
suolaa
½ ruukkua korianteria
3 rkl dukkah-maustetta
1 dl oliiviöljyä
  • Paista paahtopaistit pannulla kovalla lämmöllä noin kaksi minuuttia per puoli. Jatka lihan paistamista 180-asteisessa uunissa kunnes karitsan sisälämpötila on 54-56-astetta. Mausta suolalla, kääri folioon ja anna levätä noin kymmenen minuuttia.
  • Hienonna korianteri ja sekoita dukkah-mausteen joukkoon.
  • Viipaloi karitsa. Lämmitä öljy mikrossa kädenlämpöiseksi. Pyörittele karitsan palat ensin öljyssä ja sen jälkeen mausteseoksessa. 

Dukkah-mauste (1-1 ½ dl)
2 rkl pinjansiemeniä
2 rkl pistaaseja
2 rkl kuorittuja manteleita
2 rkl korianterisiemeniä
1 tl chilijauhetta
2 tl juustokuminaa
1 rkl seesaminsiemeniä  

  • Paahda kaikki mausteseoksen ainekset paitsi seesaminsiemenet paistinpannussa keskilämmöllä noin viisi minuuttia. Laita ainekset tehosekoittimeen ja jauha rouheeksi.
  • Paahda seesaminsiemenet hieman pannulla ja sekoita mausteseokseen lusikalla.


Paahdetut perunat ja sipulit
12 pientä kiinteätä perunaa
4 sipulia
½ dl oliiviöljyä
1 ½  tl suolaa
3 rkl dukkah-maustetta
  • Paahda perunat ja sipulit kuorineen 175-asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.
  • Kuori ja halkaise sipulit. Voitele sipulit ja perunat öljyllä, mausta suolalla ja pyörittele dukkah-mausteessa. 

You Might Also Like

0 kommenttia

Instagram